Blomkålsgratin

Blomkålsgratin

Forleden dag skulle vi have krebinetter, og da der var gode blomkål i grøntsagsafdelingen, så kastede jeg mig ud i at lave en blomkålsgratin. Jeg har kun lavet det en gang før, og det var i skolekøkkenet på Hummeltofteskolen, så det er et par dage siden.

Den smagte rigtig dejligt, og det var en nem måde at lave en velsmagende grøntsagsret. Det er ikke sidste gang, at vi laver det.

___________________________________________________________________

Blomkålsgratin

4 pers.

  • 1 stort blomkål
  • 100 g smør
  • 130 g hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 1/2 l kogevand fra blomkålen
  • 3 æg
  • Salt og peber
  • Lidt muskatnød
  • 15 g smør til at smøre fadet med
  • 50 g rasp
  • 50 g parmesan
  1. Læg blomkålen i en gryde og dæk det med letsaltet vand.
  2. Lad det koge 3-5 minutter.
  3. Når blomkålen er kogt, tages det op. Gem kogevandet til sovsen.
  4. Smelt smørret i en tykbundet gryde og rør melet i.
  5. Tilsæt kogevand og vand mens du pisker, så du undgår klumper i sovsen.
  6. Lad sovsen småkoge i 15 minutter og lad den køle af.
  7. Tænd ovnen på 200º.
  8. Del æggene i blommer og hvider.
  9. Tilsæt æggeblommerne et ad gangen i sovsen.
  10. Pisk hviderne stive og vend dem i sovsen.
  11. Smag til med salt, peber og muskatnød.
  12. Smør et fad med smør og drys rasp på bunden og siderne.
  13. Del blomkålen i grove stykker, læg dem i fadet og hæld sovsen over. Kålen suger en del, så giv den endelig rigelig sovs.
  14. Drys med rasp og friskrevet parmesan.
  15. Bag gratinen i 30-40 minutter, til den er gyldenbrun.
print

Published by

2 thoughts on “Blomkålsgratin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *