Rimmet laks

Rimmet laks

Vi har lige holdt vores kobberbryllup for en sluttet kreds. Vi havde inviteret til frokost, og en af de retter, som jeg havde forberedt, var rimmet laks. Sidste gang varmrøgede jeg en laks, men nu ville jeg prøve noget nyt. Det var afgjort en succes. Vi serverede den med fennikelsalat til.

Når man rimmer, så bliver laksen på en måde konserveret, men ikke helt. Derfor skal laksen fryses ned inden, så eventuelle bakterier bliver fjernet.

__________________________________________________________

Rimmet laks

  • 700 g lakseside med skind
  • 3/4 spsk groft salt
  • 1/2 spsk sukker
  • 1/2 tsk peber
  • 1 tsk fennikelfrø
  1. Tag laksen ud af fryseren dagen før, og lad den tø op i køleskabet.
  2. Læg laksen i et fad og strø salt, sukker. peber og fennikelfrø ud over laksen.
  3. Læg film henover og stil den i køleskabet i mindst et døgn.
  4. Vend den et par gange og hæld evt. væde fra.
  5. Efter et døgn er den klar til servering.
print

Published by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *