Kartoffelsalat med syltede agurker

 

 

Jeg var til min søde venindes fødselsdag i fredags og havde lovet at lave kartoffelsalat til 40 personer. Da alle var meget begejstrede, tænkte jeg, at jeg hellere måtte poste opskriften på den. Den stammer fra Peters familie, hvor Jenne altid har lavet den. Hun tilsatte også kapers, men det er jo en smagssag. Personligt synes jeg, at det kun gør den endnu bedre, men bryder man sig ikke om kapers, så er den også god uden.

_________________________________________________________

Kartoffelsalat

4 pers.

  • 800 g kartofler
  • 1/2 l creme fraiche
  • 1-2 dl ymer
  • 5-6 syltede agurker
  • Ravigotte
  • Salt og peber
  • Evt. et par spiseskefulde kapers
  • Purløg til pynt
  1. Kog kartoflerne. Jeg bruger de nemme kartofler med skræl.
  2. Stil kartoflerne til afkøling.
  3. Bland creme fraiche, ymer og ravigotte efter smag.
  4. Skær de syltede agurker i små tern.
  5. Krydr med salt og peber.
  6. Skær kartoflerne i mundrette stykker.
  7. Bland dressing og kartofler.
  8. Pynt med purløg.