Kyllingepie

Kyllingepie

For rigtig mange år siden, da vi boede på Nørrebro, lavede jeg denne kyllingepie. Opskriften blev gemt og skrevet ind i min egen opskriftbog. Vi lavede den til en familiefødselsdag i vores lillebitte lejlighed og endnu mindre køkken, hvor vi havde en lillebitte ovn. Hvordan det egentlig lykkedes, kan jeg ikke huske, men tærten kunne jeg huske. Og inspireret af British Bake Off 2016 måtte det være tid til en pie.

Jeg stegte en hel kylling og plukkede den derefter. Det behøver man ikke, hvis det skal gå lidt hurtigere. Så kan man bruge kyllingefileter i stedet. Og mørdejen kan sagtens laves dagen før. Det har den kun godt af. Jeg serverede den med en grøn salat med olivenolie og balsamico dryppet over.

Kyllingepie

4 pers.

Mørdej:

  • 250 g koldt smør
  • 500 g mel
  • 3 æg
  • Salt
  • Evt. en smule koldt vand til at samle dejen

Kyllingepie:

  • 1 hel kylling eller 600-700 g kyllingefilet
  • 250 g champignon
  • 3-4 skalotteløg
  • 3 gulerødder
  • 4 friske tomater
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 2 dl fløde
  • Salt, peber og paprika
  •  1 æg
  1. Først er det til mørdejen. Hæld mel og smør i tern op i en skål eller en foodprocessor.
  2. Bland det til det ligner revet ost.
  3. Tilsæt æg og saml dejen.
  4. Læg dejen på køl i 1 times tid.
  5. Steg kyllingen i ovnen eller steg fileterne på en pande krydret med salt, peber og paprika.
  6. Rens champignonerne og skær dem i tynde skiver.
  7. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver.
  8. Hak løgene fint.
  9. Svits champignoner og løg.
  10. Tilsæt gulerødder og lad dem blive stegt møre.
  11. Krydr med salt, peber og paprika.
  12. Hæld fløde over og lad det koge sammen i 5-10 minutter.
  13. Tænd ovnen på 180º.
  14. Smør en tærteform og rul halvdelen af mørdejen ud, så den passer til formen.
  15. Forbag tærten i 5-10 minutter.
  16. Tag tærten ud og læg fyldet i. Det må godt være et tykt lag.
  17. Rul den anden halvdel af mørdejen ud og læg den over fyldet.
  18. Tryk forsigtigt dejen sammen og pensl kanterne og toppen med sammenpisket æg.
  19. Lav evt. nogle blade som pynt.
  20. Bag tærten i 25-30 minutter.