Spaghetti med kødboller

Spaghetti med kødboller

Sikke en smuk dag. Jeg startede med at gå Lyngby Sø rundt sammen med min far. Solen skinnede, og svaneungerne fløj hen over søen. Et herligt syn!
Ida fik lov til at bestemme dagens menu, så vi skal have spaghetti med kødboller. Det er en ret, som virkelig har udviklet sig gennem årene til at ende med denne udgave. Kombinationen af citronskal, persille og hvidløg er uimodståelig. Vi har reduceret på mængden af kød generelt og laver i stedet en solid tomatsovs med masser af grøntsager.

Spaghetti med kødboller

 

Spaghetti med kødboller

4 pers.

Ingredienser
Kødboller
450 g hakket oksekød
1/2 dl rasp
2 æg
Skal af en lille økologisk citron
1/2 bundt persille
3 fed hvidløg
1 1/2 dl parmesanost
Salt 
Peber

Bland alle ingredienserne – hakket oksekød, rasp, æg, citronskal, hakket persille, presset hvidløg og parmesanost.Rør det grundigt sammen og krydr med salt og peber.Tril kødet til små kødboller og sæt dem på en varm pande med olie. Steg dem 3-4 minutter på hver side. Tag dem af og sæt til side.

Kødboller på panden

Tomatsauce
Ingredienser
2 store løg 
1 squash
1/4 spidskål
3 fed hvidløg
3 dåser hakkede tomater
2 tsk sukker
Salt 
Peber

Steg løgene i olien fra kødbollerne. Riv squashen og steg den med løgene. Skær spidskålet fint og tilsæt løg-squashblandingen. Pres hvidløgene over og tilsæt de hakkede tomater. Smag til med salt, peber og sukker. Lad det koge i 15-20 minutter og læg så kødbollerne ned i. Lad det simre sammen i 10-15 minutter.

Kog den mængde spaghetti, som passer til familien.
Bland før servering.