Æggekage med hjemmerøget bacon

Æggekage med hjemmerøget bacon

Så er anden omgang bacon klar. Denne gang lavede Peter en kombination af kold- og varmrøgning. Det gav en rigtig god smag, og baconen blev virkelig sprød og lækker.
Baconen skulle prøves af, så det endte med en æggekage med bacon, spidskål, tomater og purløg serveret med rugbrød fra bageren. Det smagte rigtig dejligt.
Anne fylder 18 år på lørdag, så jeg fik i dag købt ind til islagkagen. Jeg poster opskriften i morgen.

Æggekage med hjemmerøget bacon

Æggekage med bacon, spidskål, tomater og purløg
4 pers.

Ingredienser:
10 æg
3 tsk maizenamel
2 dl æg
Salt
Peber
10 skiver bacon
15 små, søde tomater
1/2 spidskål
1 bundt purløg

  1. Steg baconen sprød og tag det af panden.
  2. Skær spidskålen ud og rist det i baconfedtet.
  3. Pisk æggene sammen med et piskeris.
  4. Bland maizenamelet op i lidt af mælken og tilsæt sammen med resten af mælken.
  5. Tilsæt salt og peber.
  6. Tænd ovnen på 200 grader.
  7. Hæld æggeblandingen oven i spidskålet på panden.
  8. Skru ned til 5 – middeltemperatur og lad det stege i 15-20 minutter. Ryst jævnligt panden.
  9. Når æggemassen næsten har sat sig, lægges baconskiverne ovenpå æggekagen.
  10. Æggekagen sættes i panden ind i ovnen i 5-7 minutter, hvor den sætter sig.
  11. Tag æggekagen ud af ovnen, pynt med halve tomater og purløg.
  12. Server med rugbrød.