Andecassoulet

 

Lækker andecassoulet

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg er gået til angreb på vores fryser. Den skal tømmes, inden jeg kan smide det hele ud. Jeg kan ikke holde al det madspild ud. Der lå fem andelår dernede, og de skulle trylles om til en andecassoulet. Det er en slags fransk gryderet fra Languedocområdet.

I dag i Politikens madtillæg var der en kommentar til egnsretter, heriblandt cassoulet, som er årsag til mange stridigheder i Frankrig omkring indholdet i sådan en ret. Min opskrift er fra et Alt for Damerne for mindst 15 år siden, og om franskmændene vil blive oprørt over den, ved jeg ikke, men vi er i hvert fald meget begejstrede for den.

Bemærkning til selve opskriften: Jeg lavede et andelår til hver og rigelig sovs. Der kunne sagtens være plads til et par andelår til i opskriften. Vi fik hjemmebagt flutes til. Tjek opskriften på hjemmesiden. De hedder ‘Flutes i en fart’.

______________________________________________________________________________________

Andecassoulet

4 pers.

Ingredienser

  • 4 andelår
  • 4 skiver flæsk
  • 4 skiver bacon
  • 2 ølpølser
  • 1 frisk paprikapølse eller noget lignende
  • 2 dåser hvide bønner
  • 4 gulerødder
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 kviste rosmarin
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2-3 dl hønsebouillon
  • Salt og peber
  1. Brun andelårene og læg dem til side.
  2. Steg flæsk og bacon til det er lysebrunt. Læg til side.
  3. Hæld stegefedtet fra og tilsæt ny olie.
  4. Steg løg og gulerødder møre sammen med hvidløg i skiver.
  5. Tilsæt tomatpuré, rosmarin og bouillon.
  6. Læg kødet og andelårene tilbage i gryden.
  7. Hæld bouillon over.
  8. Smag til med salt og peber.
  9. Lad det hele simre omkring 1 1/2 time.
  10. Serveres rygende varmt med friskbagte flutes – se opskriften under Flutes i en fart