Bagt torsk med spinat og spidskål

Retter med fisk er af en eller anden grund mere udfordrende. Jeg falder hurtigt i fælden med laksestykker og kartofler. aI dag købte jeg torsk og forskellige grøntsager og tænkte, at det måtte jeg kunne trylle noget ud af. Det lykkedes da heldigvis. Opskriften får du her.

Bagt torsk med spinat og spidskål

Bagt torsk med spinat og spidskål

4 pers.

  • 800 g torskefilet
  • 1 lille spidskål
  • 200 g frisk spinat
  • 4 gulerødder
  • 1 squash
  • Friske krydderurter
  • Salt og peber
  • 1/2 l madlavningsfløde 8%
  1. Find et ildfast fad eller en  bradepande frem.
  2. Tænd ovnen på 200º.
  3. Snit spidskålet fint.
  4. Skyl spinaten grundigt for jord.
  5. Skræl gulerødderne og skær dem ud på skrå.
  6. Skyl squashen og skær den ud på skrå.
  7. Rist grøntsagerne hver for sig, så de lige bliver møre.
  8. Når de er ristet, lægges de over i fadet, og du går i gang med de næste grøntsager.
  9. Når alle grøntsagerne er blevet ristet, krydres de med salt, peber og hakkede friske krydderurter.
  10. Læg fisken ovenpå.
  11. Hæld fløden hen over grøntsagerne og sæt fadet i ovnen.
  12. Efter 20 minutter tændes grillen, så fisken lige får en sprød, lysebrun overflade.
  13. Serveres med nye kartofler