Biksemad

Biksemad a la 18-års fødselsdag

Vi havde naturligvis en del kød tilbage fra Annes fest. Det er da fuldstændig umuligt at ramme rigtigt. Og på trods af at pigerne og jeg lunede noget af kødet søndag aften, var der heldigvis nok tilbage til biks mandag. Jeg bryder mig dog ikke om kun at spise kød og kartofler, så der blev fyldt op med grøntsager – ja, faktisk også rester fra lørdag. Man kan vel nærmest bruge al slags kød, men her blev det flæskesteg, culottesteg og andesteg.
En rigtig god Worcestershiresauce er The original and genuine Lea & Perrings. Den kan bla. fås i IRMA.

 

 

 

 

 

Biksemad

4 pers.

Ingredienser
Flæskesteg
Culottesteg
Andesteg
4 skiver bacon
800 g kartofler
1 squash
2 løg
250 g champignon
1 stor håndfuld bredbladet persille

  1. Kog kartoflerne møre.
  2. Skær løg i både, squash i kvarte og champignon i skiver
  3. Svits baconen sprød. 
  4. Steg grøntsagerne sammen med baconen.
  5. På en anden pande svitses kartoflerne.
  6. Skær kødet i tern og steg det sammen med grøntsagerne.
  7. Når kartoflerne er ristet, blandes det hele sammen og steger i 5 minutter til.
  8. Til sidst vendes den hakkede persille ned til biksemaden
  9. Serveres med spejlæg, ketchup og Worcestershiresauce.