Butter chicken


Butter chicken i en ny version

Jeg har lavet butter chicken mange gange, men faldt forleden over en opskrift fra Gordon Ramsay, som jeg syntes så spændende ud. Min søster kom til middag og havde flere gange nævnt, at hun elsker butter chicken, så det passede jo fint sammen.

Det gælder om at have de rigtige krydderier, så jeg var en tur hos Fru Hurup i Lyngby for lige at supplere lidt. Det gav en herlig og varm smag i retten. Jeg synes, at der var for lidt i sauce i den oprindelige opskrift, så jeg har øget mængden lidt.

 

 

 

 

 

 

 

Butter chicken

4 pers.
Ingredienser

  • 800 g kyllingebryst eller kyllingefilet
  • 2 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk stærk stødt chili eller pimento d’espeletto
  • 1 1/2 spsk citronsaft
  • 1 dl yoghurt naturel eller græsk yoghurt
  • 1/2 tsk garam masala
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • 1/2 tsk spidskommen
  • Lidt olie til pensling

Sauce

Ingredienser

  • 1 1/2 spsk smør
  • 2 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk stærk stødt chili eller pimento d’espeletteo
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 1 spsk citronsaft
  • 50 g smør
  • 3 dl fløde
  1. Kyllingen skæres i lange stykker og lægges i en skål.
  2. Tilsæt hvidløg, revet ingefær, salt, chili og citronsaft.
  3. Bland det hele sammen og lad kyllingen stå og trækker i 30 minutter.
  4. Efter 30 minutter tilsættes yoghurt, garam masala, gurkemeje og spidskommen.
  5. Lad det trække yderligere en time.
  6. Læg kyllingen på en bagerist over en bradepande og grill det i ovnen. Først 8 minutter på den ene side, smør med olie og vend kyllingen. Derefter skal den have 10-12 minutter.
  7. Så skal du i gang med saucen.
  8. Gør alle krydderierne klar.
  9. Smelt smørret i en dyb pande.
  10. Rist krydderierne i 1-2 minutter.
  11. Tilsæt hvidløg, flåede tomater og citronsaft og lad det koge op.
  12. Tilsæt fløde og smør.
  13. Læg kyllingestykkerne i og dæk dem med saucen.
  14. Smag til, så styrken passer til dig og dine.
  15. Serveres med grønne bønner, ris og naanbrød.