Cæsarsalat a la Anne

Er der en salat, som ofte bliver serveret her i huset, så er det cæsarsalat. Vi spiser den ofte, når vi er på café, men der kan man få den i alverdens afskygninger. Ikke alle er helt heldige. Vores er meget traditionel og lige ud af landevejen. Ikke noget agurk, bacon, halve tomater og lignende. Næ, brødcroutoner, kylling, parmesan, salat og dressing. Det kan man forstå!

TIP: Vi laver altid brødcroutonerne i ovnen, da vi så ikke skal bruge så meget olie, som når man steger dem.

Cæsarsalat

Cæsarsalat a la Anne

4 pers.

Ingredienser

  • 1 stort eller 2 små romainesalathoveder
  • 1 kyllngebryst pr. person
  • 2 skiver franskbrød pr. person til brødcroutoner
  • 1/2 dl olie
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g friskrevet parmesanost
  • Salt og peber

Dressing

75 g parmesan
1 fed hvidløg
3 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk citronsaft
1 spsk æbleeddike
2-3 ansjosfileter i olie
2 dl smagsneutral olie (fx vindruekerneolie)
Koldt vand til justering

  1. Tænd ovnen på 180 grader
  2. Skær franskbrødsskiverne op i grove tern og læg dem i en skål
  3. Hæld olie, salt, peber og hvidløg over og vend det hele.
  4. Læg bagepapir på en bageplade og læg croutonerne på
  5. Sæt dem i ovnen i ca. 10 minutter, hvor de jævnligt bliver vendt.
  6. Lad dem køle af.
  7. Brun kyllingebryst og steg dem derefter i 20-25 minutter.
  8. Skær kyllingen ud i grove tern.
  9. Rens salaten og skær den groft ud.
  10. Så er det tid til at lave dressing.
  11. Skær parmesanen ud i grove stykker og hæld den i foodprocessoren sammen med hvidløg, æggeblommer, citronsaft, æbleeddike og ansjoser.
  12. Rør det til en jævn masse.
  13. Hæld olien roligt i, mens foodprocessoren kører.
  14. Juster med koldt vand, til dressingen har den rette konsistens.
  15. Læg romainesalaten i en stor skål og hæld dressing over. Fordel den på salaten.
  16. Anret derefter fire tallerkener. Først salat, så kylling, brødcroutoner og til sidst den friske parmesanost.