Chicken tikka masala med poppadums

Vi skulle have gæster i går aftes, og det viste sig, at min datokoordineringsevne ikke var så frygtelig skarp, så der var lagt tre aftaler ind samme dag. Læsningen var, at middagen skulle forberedes om formiddagen. Vi bliver gladere og gladere for indisk mad, så vi blev enige om chicken tikka masala. Og det viste sig at være et godt valg, for det smagte virkelig dejligt. Som tilbehør lavede jeg poppadums og en herlig dressing, som jeg første gang fik serveret i England hos min svoger og svigerinde i 1995 til en curry.

Chicken tikka masala

Chicken tikka massala

4 pers.

Ingredienser

  • 1 lår og et overlår pr. person

Marinade

  • 3 fed hvidløg
  • 3 cm frisk ingefær
  • 1 håndfuld friske mynteblade
  • 2 spsk gul karrypasta
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 dl yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprika eller pimento d’espeletto

Sauce

  • 4 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 cm frisk ingefær
  • 1 frisk chili – jeg brugte en rød uden kerner
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 1/2 tsk garam masala
  • 1 tsk paprika eller pimento d’espeletto
  • 4 dl hønsebouillon
  • 2 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • Smør til stegning
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl kokosmælk
  • Resten af marinaden
  1. Kyllingen kan enten marineres dagen før eller mindst et par timer før.
  2. Alle ingredienserne til marinaden skal blandes med det pressede hvidløg og revne ingefær.
  3. Kyllingestykkerne lægges godt ned i marinaden.
  4. Når kyllngestykkerne er blevet marineret, skrabes marinaden af og kyllingestykkerne brunes grundigt i olie på en middelvarm pande, så de ikke bliver branket.
  5. Peberfrugt og gulerødder skæres i fine tern.
  6. Gør bouillonen klar.
  7. Løgene skæres i grove stykker og blendes sammen med ingefær, hvidløg, chili, spidskommen, garam masala og paprika. Tilsæt en smule bouillon. Det hele blendes til en lind masse.
  8. Sauter løgblandingen sammen med de finthakkede gulerødder og den røde peber.
  9. Tilsæt derefter de hakkede tomater, tomatpureen, piskefløde, kokosmælk og yoghurtmarinaden.
  10. Læg kyllingestykkerne i og lad det hele simre ved lav varme i 40-50 minutter.
  11. Drys frisk koriander over kyllingen og server med ris.

TIP: Jeg lavede en portion til otte, som absolut ikke kunne være i nogen af mine gryder, så jeg lagde det hele i en bradepande og satte det i ovnen ved 160 grader i 1 1/2 time.

Poppadums

Ingredienser

  • 1 pakke pappadums
  • Solsikkeolie
  1. Solsikkeolien varmes op til ca 200 grader. Læg pappadums i en af  gangen i ca. 5 sekunder.
  2. Læg dem over på et stykke fedtsugende papir, og så er de klar til servering.

Dressing med forårsløg og frisk koriander

Ingredienser

  • 3 dl creme fraiche
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • Salt
  1. Bland creme fraiche og yoghurt naturel
  2. Hak forårsløg og koriander fint.
  3. Bland det hele sammen og smag til med salt.