Culottesteg med ovnkartofler, grillet peberfrugtsalat og karamelliserede løg

Culottesteg med ovnkartofler, grillet peberfrugtsalat og karamelliserede løg

Fredag aften skulle vi have denne middag, men pigerne var ikke hjemme, så vi gemte projektet til mandag, så vi alle kunne nyde det. Vi har en alle tiders slagter på Kulsviervej, som har en virkelig god culotte, så den blev omdrejningspunktet for middagen. 

De karamelliserede løg så jeg i et Jamie Oliver program forleden dag, så de skulle prøves. Jeg bliver altid virkelig inspireret af Jamie Oliver; både kogebøger, hans blad og programmer. Han laver mad, som smager af noget. Lige efter mit hoved.

Culottesteg

 

 

 

 

 

 

Culottesteg med ovnkartofler

4-5 pers.

Ingredienser

1,5 kg culottesteg
Olie
4 hvidløg
7 stilke frisk timian
Salt
Peber
800 g små kartofler

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Tag en stor bradepande med rist frem til steg og kartofler. 
  3. Kartoflerne skylles og skæres i kvarte.
  4. Bunden af bradepanden pensles med olie, og kartoflerne lægges deri og drysses med salt.
  5. Skær tern i fedtlaget på culotten. 
  6. Pil hvidløgene og skær dem i tynde skiver. Dryp olie hen over stegen og læg skiver af hvidløg ned i ridserne sammen med den friske timian. 
  7. Krydr med salt og peber. 
  8. Stegen placeres på risten hen over kartoflerne og sættes ind i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. 
  9. Ovnen skrues ned til 180 grader, og stegen steges ca. 35 minutter mere.
  10. Stegen tages ud, men kartoflerne bliver derinde. 
  11. Ovnen skrues op til 220 grader, og kartoflerne rister videre, til stegen har hvilet i 10-15 minutter.
Ovnkartofler
 

Grillet peberfrugtsalat

Ingredienser
2 peberfrugter
2 små courgetter
6 store tomater
4 hvidløg
3 skiver feta af en fetablok

  1. Tænd grillen i ovnen. 
  2. Peberfrugterne skylles og halveres. 
  3. Læg dem ind under grillen på øverste rille, til de er sorte. 
  4. Læg dem i en plasticpose i mindst en halv time, hvorefter du kan pille skindet af og derved få de lækreste søde peberfrugter.
  5. Skær dem op i tynde skiver.
  6. Courgetter, tomater og hvidløg lægges i et ildfast fad og bages i ovnen sammen med stegen i 20-25 min., til de er møre. 
  7. Tages ud til afkøling.
  8. Fetaen skæres op i små stykker. 
  9. Tomater, courgetter, peberfrugt og feta blandes til en dejlig salat. 
  10. Dryp med lidt olie inden servering.
Grillet peberfrugtsalat
Karamelliserede løg
Ingredienser


4 løg i 2 cm skiver

1/2 dl olie
25 g smør
1 dl mørk muscovadosukker eller brun farin
3/4 dl balsamicoeddike

  1. Hæld olie og smør på en sauterpande eller anden pande, som du har et låg til. 
  2. Når smørret er smeltet, tilsættes sukker og derefter løgskiverne. 
  3. Lad løgene simre i karamellen i 5-7 minutter og hæld så balsamicoen over løgene. 
  4. Læg låget på og lad det simre i ca. 30 minutter.
Karamelliserede løg