Curry med svinekød og kikærter

Vi har virkelig fået gang i det indiske køkken – denne gang med inspiration fra Jamie Oliver. Vi lavede en curry, som er en gryderet med masser af grøntsager og lækre krydderier. Det er relativt nemt at lave indisk mad, men det er virkelig vigtigt at bruge de rigtige krydderier. Det kan være lidt besværligt lige at finde et sted, hvor de har alle krydderierne. Her i Lyngby har vi Fru Hurup, som er meget velassorteret. Ellers er det også muligt at finde krydderierne på nettet.

Curry med svinekød og kikærter

Ingredienser

4 pers.

  • 600 g svinekød i tern
  • 2 tsk sennepsfrø
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 2 tsk stødt chili
  • 2 spsk karry
  • 7 cm frisk ingefør
  • 8 fed hvidløg
  • 4 løg
  • 20 karryblade
  • 2 dåser kikærter + væsken i dåserne
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 2 dåser flåede, hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • 400 g frisk spinat
  1. Hæld lidt olie på en pande og tilsæt svinekød i tern og alle de tørre krydderier.
  2. Lad det brune i 15 minutter.
  3. I mellemtiden skæres ingefær, hvidløg og løg i tynde skiver.
  4. Tilsæt ingefær, hvidløg, løg samt karryblade og lad det simre i 10-15 minutter.
  5. Derefter tilsætter kikærterne og væsken fra kikærterne. Smuldr bouillonterningerne ned i.
  6. Tilsæt de hakkede tomater og 2 dåser vand.
  7. Krydr med lidt salt og peber.
  8. Når retten koger, skrues ned og koger videre i mindst en time, gerne halvanden.
  9. Til sidst tilsættes kokosmælken og den skyllede spinat.
  10. Serveres med basmatiris og lidt brød eller pappadums.