Frikadeller med stuvet hvidkål og hjemmesyltede rødbeder

Mormorfrikadeller med stuvet hvidkål, kartofler og hjemmesyltede rødbeder.

Jeg ved ikke, om det er vejret, der gør, at vi får lyst til sovs og kartofler, men det gør vi, så i dag skal vi have frikadeller og  sovs. Jeg vil tro, at der findes lige så mange opskrifter på frikadeller, som der er familier i Danmark. Jeg lærte at lave frikadeller af min mor, da jeg var 10-11 år gammel. Jeg kan stadig ikke lave dem lige så gode som hendes, men de nærmer sig. Jeg laver altid rigeligt, da de som regel er et hit i madpakken dagene efter.

Frikadeller med stuvet hvidkål

 

 

 

 

Mormorfrikadeller
4 pers.

Ingredienser
1 kg skinkekød
80 g hvedemel
3 små løg
4 æg
En smule koldt vand
Salt
Peber

  1. Skinkekødet lægges i en  røreskål.
  2. Hvedemel, hakkede løg og æg tilsættes og røres godt med lidt koldt vand. 
  3. Krydr med salt og peber. 
  4. Farsen skal røres, til den er lind og luftig.
  5. Frikadellerne steges i smør i ca. 5 minutter på hver side, til de er lette.

Stuvet hvidkål

Ingredienser
1 lille hvidkål
4 spsk hvedemel
50 g smør
1-2 dl mælk
Salt
Peber
Muskatnød

  1. Hvidkålen snittes fint og koges i letsaltet vand, til det er mørt. 
  2. Hæld kogevandet over i en skål.
  3. Smelt smør i en gryde og rør mel i, til det er en blød opbagning. Jeg starter altid med lidt kold mælk for at styre temperaturen i opbagningen. 
  4. Derefter tilsættes kogevandet, til saucen har den rette konsistens. 
  5. Krydr med salt, peber og muskatnød. 
  6. Hæld kålen i saucen og server!

800 g kartofler
Rødbedeopskriften findes på bloggen.