Gammeldags stegt kylling

Gammeldags stegt kylling med persille – mormormad igen

Vi er kommet ind i en stime med mormormad, så i dag har vi fået gammeldags stegt kylling fyldt med persille, bønner, kartofler og sauce. Det er nærmest som at komme hjem til mor igen!
Jeg har i dag fået ikke mindre end en kulinarisk oplevelse, da min søde svigermor inviterede på frokost hos Restaurant Paustian. Det var fuldstændig fantastisk. Vi startede begge to med tatar af jomfruhummer med jordskokkechips og brødcroutoner. Derefter fik Birte brisler med grillet spidskål og kalvesky. Jeg gik grillet oksekødstatar med estragoncreme, confiteret æggeblomme og karse. Jeg kan kun anbefale det. Vi fik også fantastisk brød, som jeg fik opskriften på og regner med at lave en af dagene. Opskrift følger.

 

 

 

Gammeldags stegt kylling med persille, hjemmelavet agurkesalat og sauce
4 pers.

Gammeldags stegt kylling med sauce

Ingredienser:
1 1600 g kylling
1 bundt persille
Smør
2 dl mælk
2 dl fløde
Salt
Peber
Timian
Evt. lidt maizenamel

  1. Rens kyllingen
  2. Rens persillen, fyld den ind i kyllingen og luk åbningen med kødnåle.
  3. Smelt en klat smør i gryden og brun kyllingen grundigt på alle sider.
  4. Læg kyllingen over på en tallerken og hæld fedstoffet fra.
  5. Smelt en ny klat smør i gryden og læg kyllingen tilbage. Tilsæt mælk, fløde og timian.
  6. Lad kyllingen simre ved lav varme i 1 1/2 time.
  7. Tag kyllingen op.
  8. Si saucen og lad den koge lidt ind. Smag til med salt, peber og timian. Jævn evt. med lidt maizena
  9. Serveres med kartofler og grønne bønner.
Hjemmelavet agurkesalat

Ingredienser
2 agurker i tynde skiver
2 dl vand
4 dl lagereddike
10 spsk sukker
8 allehåndefør
30 peberkorn
Salt

  1. Lagens ingredienser koges sammen i 3-4 minutter og køler lidt af.
  2. Agurkerne skæres i tynde skiver. Jeg bruger altid mandolinjernet. 
  3. Læg agurkerne i et glas og hæld lagen over gennem en si, så peberkorn og allehånde bliver siet fra.
  4. Skal trække mindst en time.