Glaseret skinke og stuvet grønlangkål

Glaseret skinke med stuvet grønlangkål

Udover julebagning må der jo også gang i julemaden, og her i huset betyder det glaseret skinke med grønlangkål og brunede kartofler. Til det hører naturligvis en god sennep.
Vores lokale slagter røger selv, og han havde denne fantastiske skinke til en rigtig god pris. Faktisk var der så meget, at jeg, udover at kunne invitere gæster på den, også havde nok til os selv aftenen efter.

Glaseret skinke med stuvet grønlangkål

 

 

 

Glaseret skinke 
6 pers. + 4 pers. dagen efter

Ingredienser
2,4 kg skinke
Saft og skal af en halv appelsin
4 spsk sennep
8 spsk brun farin

  1. Kog skinken i 1 1/2 time og lad den hvile i vandet i en halv time.
  2. Lad skinken køle af
  3. Tænd ovnen på 200 grader.
  4. Skær fedtkanten i grove tern
  5. Hæld glaseringen over og stil skinken i ovnen i 15 minutter.
  6. Dryp med yderligere glasering hvert femte minut.
Stuvet grønlangkål
 
Ingredienser
750 g frossen grønlangkål
75 g smør
Salt
Eddike
Sukker
2-3 dl mælk eller fløde
  1. Smelt smørret i en gryde
  2. Læg de frosne grønkålsblokke i, skru ned til middel temperatur og læg låg på.
  3. Rør jævnligt rundt i kålen, til den er tøet op.
  4. Smag til med salt, sukker og eddike, til den har en god balance af surt og sødt.
  5. Rør mælk i til den rette konsistens.
  6. Serveres med brunede kartofler og en god sennep.