Hakkebøf med spinatsalat med æbler og græskarkerner og champignonsauce
Efter en hektisk uge var familien endelig samlet til middag søndag. Middagen skulle være overskuelig, men lækker. Derfor endte besøget i Netto med hakkebøffer, spinatsalat med æbler og champignonsauce. En sikker vinder i det lille hjem. Til dette fik vi bådkartofler i ovnen med rosmarin.
Hakkebøf med spinatsalat med æbler og græskarkerner og champignonsauce
4 pers.
Ingredienser
800 g godt hakket oksekød
Olie til stegning
Spinatsalat
1/2 pose spinat
2 røde æbler
1 håndfuld græskarkerner
Dressing
1/2 dl olivenolie
3 tsk hvidvinseddike
3-4 tsk honningsennep
2 tsk acaciehonning
Salt
Peber
Champignonsauce
400-500 g champignon – gerne brune markchampignon
Olie og smør til stegning
1/2 l madlavningsfløde
2 spsk balsamicoeddike
2 fed hvidløg
Skal af en halv citron
Salt
Peber
- Champignonerne renses og skæres i skiver.
- Hæld smør og olie på en dyb pande eller i en gryde.
- Rist champignonerne til al væden er kogt væk.
- Hæld balsamicoeddiken over og lad den koge væk.
- Krydr med citronskal, hvidløg, honning, salt og peber.
- Hæld fløden over og lad saucen simre ved lav temperatur.
- Skyl spinaten og skær æblerne i både.
- Rist græskarkernerne på en pande, til de begynder at poppe. Læg dem over på en tallerken til afkøling.
- Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen, til den får en cremet konsistens.
- Anret spinat, æbler og græskarkerner i et dybt fad eller en skål.
- Hæld dressingen over.
- Form 4 bøffer og steg dem ved høj varme ca. 5 minutter på hver side afhængig af størrelsen.
- Serveres med bådkartofler.