Indisk vindaloo med mørbrad

Endnu en gang spredte duften af alverdens lækre indiske krydderier sig rundt i vores lille rækkehus.   Det er bare en fornøjelse at arbejde med så mange nye dufte og smage. Jeg købte en kogebog i London om curries, og i dag kastede jeg mig over en vindaloo, som ifølge bogen oprindeligt var en portugisisk ret, som inderne senere adopterede ind i deres eget køkken.

Det smager herligt og er nemt at lave. Jeg valgte selv at lave vindalooen, men den kan også købes i de fleste supermarkeder. Portionen svarer til det, der skal bruges i opskriften.

Ingredienser

4 pers.

  • Ca. 1 kg mørbrad
  • 3 spsk olie
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk frisk ingefær
  • 1 spsk garam masala
  • 2 tsk sennepsfrø
  • 4 spsk vindaloopasta
  • 6 1/2 dl koldt vand
  • Evt. lidt mørk muscovadosukker til at justere retten med.
  1. Rens mørbradene og skær dem i mundrette stykker.
  2. Hæld olie på panden og brun mørbradsternene.
  3. Når alt kødet er brunet, lægges det til siden.
  4. Hak løgene fint og riv ingefær og hvidløg.
  5. Rist hvidløg, ingefær og hvidløg i olie.
  6. Tilsæt kødet og vindaloopastaen.
  7. Hæld koldt vand over og rør det hele sammen.
  8. Lad det simre under låg, til kødet er mørt – ca, 40 minutter.
  9. Server med ris og grønne bønner.

Hjemmelavet vindaloopasta

Ingredienser

  • 1 tsk sorte peberkorn
  • 4 nelliker
  • 2 tsk korianderfrø
  • 2 tsk fennikelfrø
  • 1 tsk bukkehornsfrø
  • 2 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • 4 tørrede røde chilier
  • 1 spsk spidskommen
  • 1/2 tsk havsalt
  • 3 spsk olie
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 håndfuld frisk koriander
  1. Peberkorn, nelliker, korianderfrø og bukkehornsfrø ristes på en pande, til de begynder at dufte, hvorefter de sættes til side.
  2. Blend eller stød krydderierne til et fint pulver.
  3. Tilsæt hvidløg, ingefær, spidskommen, salt, olie, tomatpuré og frisk koriander og blend, til det er ensartet pasta.