Italiensk salciccia med tortiglioni

Italiensk salciccia med tortiglioni

Sidste indslag fra det italienske supermarked, hvor jeg købte 400 g salciccia, den lækre italienske pølse. Jeg har også set den hos Cleaver’s i Torvehallerne, men ved ellers ikke, hvor den kan købes. Det er en frisk pølse, hvor man bruger farsen som ingrediens. Vi har også lavet det med salciccia i skiver, men jeg tror, at jeg foretrækker den her udgave.

TIP: Jeg lavede den samme ret forleden dag med kålpølser og bacon. Det blev superlækkert!

 

 



Premio Italian salciccia e tortiglioni
4 pers.

Ingredienser
4 stk. salcicciapølser
2 dåser hakkede tomater
5 hvidløg
2 små eller 1 stort zittauerløg
Olivenolie
Friskkværnet peber
2 spsk frisk rosmarin eller 1 spsk tørret
2 spsk frisk oregano eller 1 spsk tørret
10 basilikumblade
4 soltørrede tomater i skiver
1 spsk capers
2 frisk chili

Pasta tortiglioni no 23
Salt

  1. Pil skindet af salcicciaen. 
  2. Hæld olie på en dyb pande og riv salcicciaen i mindre stykker. 
  3. Rør jævnligt i 5 minutter. 
  4. Hak imens hvidløg og rosmarin fint og tilsæt det til salcicciaen. 
  5. Rist i et par minutter til og hæld det over i en skål. 
  6. Hæld fedtet fra og brug panden igen. Tør evt. overskydende fedt af med et stykke køkkenrulle.
  7. Hæld frisk olie på og steg løgene, til de er klare. 
  8. Hak imens oreganoen og hæld den ned til løgene. 
  9. Tilsæt derefter de soltørrede tomater og peber. 
  10. Hæld juicen fra de hakkede tomater og sæt den til side. 
  11. Tomatstykkerne tilsættes sammen med pølseblandingen. 
  12. Capers hældes i. 
  13. Hak basilikumbladene og chilien og læg det i blandingen sammen med tomatjuicen.
  14. Smag til med peber og evt. lidt salt. 
  15. Lad det stå og simre i 10-15 minutter.
  16. Hæld vand i en gryde og sæt den over på max. varme. 
  17. Når vandet koger, tilsættes pastaen og salt. Koger til pastaen er al dente.
  18. Bland pasta og sovs grundigt i en skål og server.

IMG_3847.jpg