Kål med grøntsager og svinekød med hvidkålssalat

Det her er en af vores yndlingsretter, når vi virkelig trænger til en omgang grøntsager. Masser af krydderier og kål danner rammen om denne ret. Man kan nærmest mærke sundheden strømme ud i årerne.

Kål med grøntsager og svinekød med hvidkålssalat

Kål med grøntsager og svinekød med hvidkålssalat

Ingredienser

  • 500 g svinekød i tern
  • 1/4 hvidkålshoved
  • 250 g champignon
  • 1 stort løg
  • 1 bundt broccoli
  • Til kødet:
  • 2 spsk soya
  • 2 spsk sød chili
  • Til grøntsagerne:
  • 4 spsk soya
  • 4 spsk sød chili
  • 3 spsk fiskesauce
  • 2 cm frisk ingefær
  • 3 fed hvidløg

Hvidkålssalat

  • 1/4 hvidkålshoved
  • Saft af en halv citron
  • Salt og peber
  • 1 lille pose pinjekerner
  1. Hæld lidt olie på en dyb pande og svits svinekødet.
  2. Når kødet er brunet, krydres det med soay og sød chili og steger i 5 minutter mere.
  3. Kødet tages af og stilles til side.
  4. Skær løg, hvidklål og champignong i tynde skiver. Skær broccolien i små buketter.
  5. Start med at svitse løgene på den samme pande, som kødet blev svitset på.
  6. TIlsæt broccolien, derefter champignon og til sidst hvidkål.
  7. Smag til med soya, sød chili, fiskesauce, revet ingefær og presset hvidløg.
  8. Tilsæt kødet og lad det hele simre i 10-15 minutter, til grøntsagerne er møre.
  9. TIl hvidkålssalaten svitses hvidkålet fint.
  10. Rist pinjekernerne på en tør pande.
  11. Læg hvidkålen i en skål og pres citronsaft over.
  12. Pynt med pinjekerner og krydr med salt og peber.
  13. Serveres med ris til.