Kalveculotte med spinatsalat og romanescosauce

Gæstemiddag fredag aften – familien på besøg

Tilbehør! Tilbehør kan være en udfordring. Jeg synes hurtigt, at jeg ender i det samme til steg og bøf. Så jeg lagde hovedet i blød og kom frem til spinatsalat med honningristede nødder og romanescosauce. Jeg griller ofte peberfrugter, da jeg elsker den søde smag, de får. Jeg skærer dem altid over og fjerner kernerne inden grillning. Hvis de bliver grillet hele, synes jeg, at der er kerner overalt. De honningristede nødder kan laves dagen før.

Kalveculotte med spinatsalat med honningristede nødder, romanescosauce og hasselbackkartofler

Kalveculotte med spinatsalat med honningristede nødder, romanescosauce og hasselbackkartofler
8 pers.

Kalveculotter

3 små culotter
Salt 
Hvidløgspeber – kan købes hos Søstrene Greene

  1. Skær det overskydende fedt fra og rids toppene. 
  2. Læg stegene på en rist i en bradepande og krydr med salt og hvidløgspeber. 
  3. Sæt stegene ind ved 200 grader og lad dem brune i 15 minutter. Skru ovnen ned til 180 grader og steg videre i ca. 40 minutter. Hvis du bruger stegetermometer, skal den stå på 60 grader.

Spinatsalat med honningristede nødder og vinaigrette
1 stor pose frisk spinat
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk karry
2 dl mandler
2 dl valnødder
1 dl græskarkerner
2 spsk honning – enten fast eller flydende

Vinaigrette

1 dl olie
Saft af en halv citron
2 tsk æbleeddike
1 tsk honning – enten fast eller flydende
Salt 
Peber

  1. Et par timer før du skal lave salaten, skal du lave de honningristede nødder.
  2. Varm en pande op og brænd spidskommen, stødt koriander og karry af. Hæld mandler, valnødder og græskarkerner på panden og lad det riste et par minutter. 
  3. Tilsæt derefter honning og vend nøddeblandingen rundt i honningen. 
  4. Hæld nødderne over på en tallerken beklædt med bagepapir. Stil det til side.
  5. Skyl spinaten grundigt. 
  6. Bland alle ingredienserne til vinaigretten og pisk dem sammen. 
  7. Hæld den over salaten.
  8. Tag nødderne af bagepapiret og hak groft.
  9. Bland nødderne i salaten og servér.

Romanescosauce
6 peberfrugter
3 fed hvidløg
2 dl mandler
1 dl olivenolie
8 spsk balsamicoeddike
1 par håndfulde persille

  1. Grill de halverede peberfrugter i ovnen, til de er sorte. 
  2. Læg dem i en plasticpose og lad dem køle af. 
  3. Find blenderen frem. Tag peberfrugterne ud af posen og pil skallen af. Læg dem i en skål. 
  4. Rist mandlerne lidt og hæld dem i blenderen sammen med hvidløg, persille, olie og balsamicoeddike.
  5. Blend det hele til en grov sauce. Smag til med salt og peber.

Hasselbackkartofler
2 kg mellemstore kartofler
Smør 
Salt

  1. Skræl kartoflerne og skær tynde skiver næsten helt ned i bunden af kartofler, så de stadig bliver holdt sammen. Jeg har en smart træplade, hvor kartoflen bliver lagt i, og så skærer man ned til kanten. Så passer det lige til kartoflen (se billedet nedenfor). Den er købt i Daells Varehus, så det er et par dage siden.
  2. Sæt kartoflerne i en bradepande, læg en lille klat smør på hver kartoffel og drys med salt. 
  3. Skal bage en times tid ved 200 grader.
IMG_3975.jpg
Holder til hasselbachkartofler