Kartoffelgratin

Kartoffelgratin

Så bliver det sidste indlæg fra Frankrig i denne omgang. Peter fik en af dagenen kartoffelgratin til sin quiche lorraine, og vi var alle helt solgt. Det smagte bare af mere, så Peter lavede det til os en af de efterfølgende dage.

I dag har vi været i andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk. Et helt fantastisk sted hvor man kan opleve fortidens Danmark. Der er bla. en meget lækker slagter, hvor man kan købe deres hjemmerøgede produkter. Vi købte bacon, spegepølse og hamburgerryg, som vi skal have sammen med kartoffelgratinen og de friskhøstede bønner, som vi købte fra en af gårdene dernede. Hvis I mangler en hyggedag i ferien, kan jeg kun anbefale jer at tage derned.

__________________________________________________

Kartoffelgratin

4 pers.

  • 1 kg store kartofler
  • 250 g revet ost
  • 1/2 l fløde
  • 160 g løg i skiver
  • 10 kviste frisk timian
  • Salt og friskkværnet peber
  1. Tænd ovnen på 200º
  2. Kartoflerne og osten rives.
  3. Løgene skæres i skiver
  4. Læg kartofler, ost og løg i et ildfast fad.
  5. Drys timian over og krydr med salt og peber.
  6. Til sidst hældes fløden over, og fadet sættes i ovnen i 45 minutter.
  7. Vi spiste hamburgerryg og friske, grønne bønner til.