Kartoffelpizza

Kartoffelpizza

Jeg ved godt, at jeg har blogget opskriften på kartoffelpizza før, men I får den lige igen, for vi holder så meget af den.
Her i huset er der fuld fart på, da vi skal være 22 til middag på lørdag. Haven er ordnet, og huset bliver skuret.Selv adventskransen er lavet og står klar i kælderen til på søndag. Mere om den i morgen.

Kartoffelpizza

Pizzadej
1 pizza

Ingredienser

2 1/2 dl koldt vand
30 g gær
10 g salt
1 tsk sukker
2 spsk olie
100 g fuldkornsdurummel
175 g hvedemel tipo 00

  1. Gæren opløses i det kolde vand, hvorefter salt, sukker og olie tilsættes. 
  2. Melet røres i, til dejen er næsten helt fast. 
  3. Hæver 2-2 1/2 time til dobbelt størrelse.
  4. Dejen æltes igennem og tilsættes ekstra durummel, til den kan rulles ud. Rulles så tyndt ud som muligt til den passer til din pizzaplade/form.
Kartoffelpizza

3-4 bagekartofler med skræl i tynde skiver
150 g revet frisk mozzarellaost
Olie
Hvidløg

Tørret rosmarin

  1. Et par timer før skæres kartoflerne i tynde skiver. Hvis du har et mandolinjern, så brug det.
  2. Bland olie, hvidløg og tørret rosmarin. 
  3. Læg kartoffelskiverne i koldt vand i 20 min. og læg dem derefter til at tørre på et viskestykke, til du skal bruge dem.
  4. Drys ost ud på bunden. 
  5. Læg kartoffelskiverne i et pænt cirkelmønster og dryp lidt olie på.Drys lidt salt over.
  6. Pizzaen er færdig, når bunden er brun og sprød.
  7. Ovn: 250 grader Grill: På bagesten for fuld styrke.