Kylling balti

Kylling balti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så fik vi lige lyst til at vende tilbage til indisk mad, som altid er en fornøjelse både at fremstille og spise. Det væld af dufte, som fylder huset, er ret fantastisk. Og så er det oven i købet ofte meget fedtfattigt. De fleste krydderier kan man købe i supermarkeder og enkelte skal man i specialforretninger efter. Ida skulle lave mad ovre hos farmor og valgte denne ret, som vi så hjalp hinanden med.

____________________________________________________________

Kylling balti

  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 friske røde chili
  • 5 cm ingefær
  • 2 løg
  • Olie
  • 2 laurbær
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 kylling
  • 1 tsk garam masala
  • 1/2 tsk stødt nellike
  • 1 stor tsk. spidskommen
  • 1 stor tsk. stødt koriander
  • 4 friske tomater
  • 3-4 dl yoghurt naturel
  • Frisk koriander
  • 1 bundt forårsløg
  • Pappadums
  • Basmatiris
  1. Hak hvidløg og chilier meget fint.
  2. Skræl og riv ingefæren og bland den derefter med chili og hvidløg.
  3. Hak løgene meget fint.
  4. Hæld olie i en tykbundet gryde og rist kardemomme og laurbær.
  5. Tilsæt løg og lad dem småsimre i 10 minutter.
  6. Skær kyllingen op i stykker og brun dem grundigt.
  7. Tilsæt hvidløgsblandingen.
  8. Skær tomaterne i grove tern og hæld dem ned til kyllingerne.
  9. Tilsæt garam masala, spidskommen, stødt koriander og nellike.
  10. Til sidst hældes yoghurten over, og der lægges et låg på.
  11. Lad retten småsimre i 30-40 minutter.
  12. Så laver du pappadums klar i olie, og sætter ris på.
  13. Til pappadums kan du servere en dressing, som du laver af resten af yoghurten med finthakket forårsløg i.
  14. Retten serveres med friskhakket koriander.
  15. Velbekomme.