Kylling med hyldeblomstsirup og mjød

Kylling med hyldeblomstsirup og mjød

Søde Jette gav inspirationen til denne opskrift, da vi begge to har en købt en dejlig flaske mjød på mit marked – Lyngby Torvemarked –  fra Mjødbryggeriet Petersen og Sønner. En herlig gudedrik! Har man ikke mjød på lager, kan man jo enten vælge at kigge forbi markedet eller bruge en god honning i stedet evt. tilsat en smule æbleeddike. Vi havde en hyldeblomstsirup, men har du en god hyldeblomstsaft, kan den koges lidt ind og sagtens bruges.

_______________________________________________________________

Kylling med hyldeblomst og mjød

  • 1 stor kylling
  • 1 dl hyldeblomstsirup
  • 3/4 dl mjød
  • Salt og peber
  • 6-7 store klatter smør
  • 1/2 l fløde
  • Evt. lidt ekstra mjød
  1. Tænd ovnen på 190º
  2. Skyl og rens kyllingen
  3. Bland hyldeblomstsirup og mjød i en lille skål
  4. Læg kyllingen i et ildfast fad og hæld hyldeblomstblandingen over
  5. Krydr med salt og peber
  6. Sæt kyllingen i ovnen i 50-60 minutter alt efter kyllingens størrelse.
  7. Efter 20 minutters stegetid lægges smørklatterne hen over kyllingen.
  8. Dryp med væden 3-4 gange i løbet af stegetiden.
  9. Når kyllingen er færdig, hældes væden over i en lille gryde og koges op med fløde.
  10. Smages til med salt, peber og evt. mjød
  11. Man kan jævne saucen lidt, hvis man bedst kan lide det.
  12. Serveres med nye kartofler og grønne bønner.