Lammesteaks med søde kartofler og couscous

Lammesteaks med søde kartofler, couscous og yoghurt naturel

Efter en herlig eftermiddag i København med gløgg på Hviids Vinstue, kastede jeg mig over lammesteaks med grøntsager, couscous og yoghurt naturel. Inspirationen kom fra Jamie Oliver, og så tilpassede jeg den til vores smagsløg.
Jeg har været kæmpe Jamie Oliver fan i mange år, og til min store glæde fandt jeg i dag ud af, at man kan købe hans food magazine i Magasin på Kongens Nytorv. Så jeg ved, hvad jeg skal bruge min aften til. 

Lammesteaks med søde kartofler, couscous og yoghurt naturel

Lammesteaks med søde kartofler, couscous og yoghurt naturel
4 pers.

Ingredienser
4 lammesteaks
4 søde kartofler
2 store løg
1 rød peberfrugt
8 tomater
5 fed hvidløg
4 store håndfulde frisk spinat
Salt
Peber 
Rosmarin
3 dl kogende vand
340 g couscous
3/4 dl olivenolie
2 tsk æblecidereddike

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Brun lammesteaksene og læg dem til side.
  3. Skær søde kartofler og peberfrugt i tern.
  4. Skær løg og tomater i både.
  5. Pil hvidløgene og hak dem fint.
  6. Skyl spinaten grundigt.
  7. Svits først søde kartofler og løg, derefter peberfrugten og tilsidst tilsættes tomater, spinat og hvidløg.
  8. Krydr med salt, peber og rosmarin.
  9. Læg lammesteaksene oveni grøntsagerne og sæt panden i ovnen i ca. 40 minutter, til kød og grøntsager er møre.
  10. Når der er 10 minutter tilbage af stegetiden, hældes den kogende vand over couscousen. 
  11. Sæt folie hen over skålen og lad couscousen stå i 5 minutter.
  12. Efter 5 minutter røres couscousen rundt med en gaffel. Olivenolie, salt, peber og eddike tilsættes.
  13. Tag panden ud af ovnen og sæt couscousen ind i 8 minutter på eftervarmen.
  14. Serveres med yoghurt naturel.