Lasagne

Gæster til lasagne lørdag aften

Sidst jeg var hos det italienske supermarked, fik jeg deres lasagne til frokost. Det var en noget anden udgave end den, jeg selv laver. Jeg har derfor søgt rundt på forskellige sider med italienske opskrifter og endte med denne udgave.
Vi fik tomatsalat med rødløg og ruccola og foccacia til. Opskriften på foccaccia ligger på bloggen. Jeg lavede en blandig af rosmarianolie, frisk hvidløg og tørret rosmarin, som jeg hældte oven på brødet, lige før jeg satte det i ovnen. Det giver en supergod smag til brødet. Så er det også vigtigt at bage brødet direkte i den smurte bradepande uden bagepapir. Smør rigeligt med olie på, så giver det en rigtig god skorpe.
I flere af opskrifterne anbefalede de friske plader eller at man kogte de tørrede plader i et par minutter. Jeg kunne ikke få friske, så jeg prøvede at koge dem. Det fungerede godt og gjorde det nemmere at lægge pladerne på hvert lag.

Lasagne

Lasagne
4 pers.

Ragu – kødsovsen
Ingredienser

500 g hakket oksekød
150 g bacon
1 løg
2 gulerødder
2 stilke bladselleri
2 fed hvidløg
3 laurbærblade
1/2 dåse koncentreret tomatpuré (60 g)
1/4 liter bouillon
1 dl sødmælk
1 glas tør hvidvin
Salt
Peber

  1. Skær baconen ud i små tern. Brun den i olie i en tykbundet gryde.
  2. Skær løg, gulerødder, hvidløg og bladselleri i tynde skiver. 
  3. Brun grøntsagerne sammen med baconen. Hav tålmodighed og lad grøntsagerne blive møre.
  4. Brun kødet. 
  5. Rør tomatpureen op med bouillonen og hæld det i kødsaucen sammen med laurbærblade og rødvin.
  6. Når kødsaucen koger, tilsættes mælken.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Lad kødsaucen simre ved lavt blus i mindst to timer.
Bechamelsauce
 
75 g hvedemel
75 g smør
7,5 dl mælk
Salt
Muskatnød
  1. Smelt smørret i en gryde.
  2. Tilsæt melet lidt af gangen.
  3. Når alt melet er rørt ud i smørret, tilsættes mælken, til saucen har den rette konsistens. Rør i det jævnligt, da den nemt brænder på.
  4. Smag til med salt og muskatnød.
Lasagne
300-400 g lasagneplader – enten friske eller forkogte. 
Parmesanost
  1. Smør fadet med olie.
  2. Start med et lag kødsauce og bechamelsauce i klatter. I de fleste opskrifter står der, at man skal sætte bechamelsaucen på i klatter i stedet for at smøre den ud. Jeg satte fire store skefulde sauce på hvert lag, og det fungerede fint. Riv parmesan over hvert lag.
  3. Lav mindst fire lag. Slut af med kødsauce og bechamelsauce.
  4. Bages i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter.
  5. Riv parmesanost over inden servering.