Løgtærte

Der er da ikke noget bedre end en god madtærte, så det var en del af frokosten til Virum Skole. Og med en gang grøn salat, så er det da herligt.

Løgtærte

Løgtærte

4 pers.

  • 100 g groft mel som rug, emmer eller fuldkornsmel
  • 110 g hvedemel
  • 120 g koldt smør
  • 1/2 tsk salt
  • 3-4 spsk koldt vand
  • 3 zittauerløg
  • 1/4 l fløde
  • 3 æg
  • 1/4 tsk muskatnød
  • Salt og peber
  • 50 g revet ost
  1. Først skal du lave mørdejen.
  2. Skær det kolde smør op i tern og smuldr det i melet. Brug gerne en røremaskine eller en foodprocessor. Jo mindre du rører ved dejen, jo bedre.
  3. Tilsæt salt og saml dejen med det kolde vand.
  4. Pak dejen ind i film og læg den i køleskabet i en times tid.
  5. Tænd ovnen på 180º.
  6. Skær løgene i tynde skiver og svits dem i 2-3 minutter i olie.
  7. Pisk æg og fløde sammen med krydderierne.
  8. Tilsæt til sidst den revne ost.
  9. Smør en tærteform.
  10. Rul dejen ud og læg den over i formen.
  11. Forbag dejen i 10-12 minutter. Læg et stykke bagepapir ovenpå dejen og hæld et lag tørrede bønner oveni. Det forhindrer dejen i at falde ned på siderne.
  12. Tag tærten ud og fordel løgene ud over hele tærtebunden.
  13. Hæld æggeblandingen ud over og sæt tærten ind i ovnen igen.
  14. Bages ca. 30 minutter.
  15. Serveres med en grøn salat.