Malaysisk kylling med sesambagte gulerødder

Her kommer så andet indlæg med inspiration fra IRMA’s madmesse. Mens Hugh Fearnley talte, lavede han mad. En økologisk kylling med masser af krydderier, nudler og salat med pastinak. I aften lavede jeg kyllingen, men valgte at lave Hughs sesambagte gulerødder i stedet for, da jeg stadig havde nogle af de gode gulerødder fra Søris tilbage. Det hele var en succes med en masse nye smagssammensætninger. Vi havde købt en økologisk kylling til en god pris på madmessen.

Malaysisk kylling 

4 pers.

Ingredienser

  • 1 mellemstor kylling
  • 2 spsk peanut butter
  • 2 spsk soya
  • 1 frisk rød chili
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 cm frisk revet ingefær
  • Skal og saft af en citron eller lime
  • 1 citron
  • 1 spsk olie
  • Salt og peber
  • 1 håndfuld frisk persille eller frisk koriander
  1. Tag kyllingen ud af køleskabet en halv times tid, før du skal bruge den.
  2. Tænd ovnen på 220 grader.
  3. Pisk peanut butter, soay, finthakket chili, hvidløg, lime og olie sammen
  4. Smag til med salt og peber
  5. Løft skindet på brystkødet og læg med en ske blandingen ind under skindet.
  6. Skær citronen op i grove tern og læg dem ind i kyllingen.
  7. Smør kyllingen med olie og krydr med salt og peber.
  8. Sæt kyllingen i ovnen.
  9. Efter 20 minutter skrues ned til 180 grader, og der hældes to deciliter vand i bunden. Ikke hen over kyllingen, da det vil trække krydderierne væk fra kyllingen.
  10. Steg yderligere i ca. 40 minutter.
  11. Serveres med et drys persille.
Malaysisk kylling og sesambagte gulerødder

Sesambagte gulerødder

  • 1 kg gulerødder
  • 4 spsk olie
  • 2 spsk sesamfrø
  • 2 tsk flydende honning
  • Skal af en appelsin
  • Saft af en halv appelsin
  • Salt og peber
  • 1 håndfuld frisk persille
  1. Skræl gulerødderne og skær dem i skrå skiver
  2. Læg dem i et fad.
  3. Sesamfrø, honning, skal og saft af appelsin, salt og peber tilsættes og røres rundt.
  4. Sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter, til gulerødderne er møre.
  5. Inden servering drysses frisk persille over.
Sesambagte gulerødder