Mexicanske pandekager med chile con carne

Mexicanske pandekager med chile con carne, guacamole og majskolber

Aftenens aftensmad fik mexicansk tema. Pigerne elsker mexicansk mad, men da ældstedatteren ikke er supervild med for stærk mad, bruger vi primært sød chili og ingefær i begrænsede mængder. Jeg har ikke skrevet mængde på krydderierne, da det jo kommer an på familien.

 

 

 

 

 

 

Mexicanske pandekager med chili con carne og tilbehør
4 pers.

1-2 pandekager pr. person alt efter størrelse og meltype. Vi gjorde det nemt og købte dem i Netto, men det er ikke besværligt at lave dem selv. Vi købte dem med fuldkorn, som gør, at man højst spiser 1 hver.


Chili con carne


Ingredienser

500 g hakket kød
Olie til stegning
2 dåser bønner – jeg brugte red beans på dåse
1 dåse flåede, hakkede tomater
Salt
Peber
Sød chilipulver fra Fru Hurup
Hot Chipotle på flaske

  1. Brun kødet i olie, tilsæt bønnerne og krydderierne. 
  2. Til sidst tilsættes hakkede tomater. 
  3. Må meget gerne stå og simre en halv times tid.

Guacamole ‘Idastyle’

Ingredienser

5 avocadoer
3 spsk. olivenolie
4 spsk. citron
Salt
Peber
Evt. lidt sød chil

  1. Avocadoerne skrælles og lægges i en skål sammen med olie, citron og krydderier.
  2. Stavblendes til det er luftigt og lækkert.

Tomatsalsa

Ingredienser

5 tomater
2 finthakkede chalotteløg
Persille
2 spsk. olivenolie
Lidt sød chili
Salt
Peber

  1. Tomaterne, chalotteløget og persillen hakkes og lægges i en skål. 
  2. Røres med olivenolie, chili, salt og peber.

Majskolber

Majskolbernes blade fjernes, og majskolberne koges i rigeligt vand med salt i 15-20 min., til de er mørkegule.