Middelhavskylling med knuste kartofler

Nu har jeg endelig fået tid til at dykke ned i mit nye Jamie Oliver blad, og det er endnu en gang fyldt op med lækre opskrifter. Jeg faldt over denne med kylling og knuste kartofler, som vi er helt vilde med. Der sker bare noget lækkert i den proces.

En tur gennem London viser Jamie’s store succes, for selvom han lige har måtte lukke restauranter, så figurerer han over det hele med alle slags restauranter. Imponerende at holde sig selv i gang i så mange år.

Middelhavskylling med knuste kartofler

Middelhavskylling med knuste kartofler

4 pers.

Ingredienser

  • 4 kyllingelår med overlår
  • 1 citron (1/2 til hvert stykke kylling)
  • 1 kg nye kartofler
  • Frisk rosmarin
  • Frisk timian
  • 2 laurbærblade
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 100 g oliven
  1. Tænd ovnen på 190°.
  2. Pensl en bradepande med olie og læg kyllingestykkerne i.
  3. Skyl kartoflerne, skær citronerne i kvarte og læg det hele i bradepanden.
  4. Drys med rosmarin og timian og læg laurbærbladene ved.
  5. Dryp lidt olie ud over kyllingestykkerne og krydr med salt og peber.
  6. Sæt fadet i den varme ovn i 45 minutter.
  7. Efter 45 minutter presser du citronsaften ud over kyllingestykkerne. Jeg lagde citronen i en ske og brugte en gaffel til at presse saften ud med.
  8. Tilsæt oliven og steg det hele i yderligere 15 minutter.
  9. Jeg serverede en salat af spidskål, ristede græskarkerner, cherrytomater og avocado til.