Quiche lorraine og svampequiche med pinjekerner

Quiche lorraine og svampequiche med pinjekerner og spinatblade med vinaigre

Tærter har fulgt os trofast siden de glade 80’ere, hvor enhver buffet med respekt for sig selv havde broccolitærter og porrertærter på repertoiret. Vi havde en periode på 3-4 år i familien med konfirmationer, runde fødselsdage og jubilæer, hvor jeg lavede tærte efter tærte!
Familien yndlingstærte er quiche lorraine. Derudover laver vi altid en grøntsagstærte. Denne gang prøver vi en svampetærte med pinjekerner. Med hensyn til ost har jeg denne gang købt et stykke emmentaler, som jeg selv rev. Det koster det samme, og så er man da sikker på, at det ikke kun er osterester, man spiser.
Tærterne passer til tærteforme på omkring 24 cm i diameter. Jeg synes, at det bedste resultat opnås i metalforme. De giver en mere sprød kant og bund.

Ingredienser

  1. 220 g hvedemel
    120 g koldt smør
    1/2 tsk salt
    3-4 spsk koldt vand

    Hæld melet op i en skål og tilsæt det kolde smør skåret i tern og salt.. Jeg bruger altid røremaskinen, da det gælder om at røre så lidt som muligt ved en mørdej.
  2. Rør eller smuldr smør og mel, så det til sidst ligner revet os. Brug det kolde vand til at samle dejen med.
  3. Tryk dejen sammen og læg den på køl pakket ind i film.
    Tænd ovnen på 180 grader.
    Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform.
  4. Forbag bunden i 10 minutter.
    Tag tærte ud og læg først ost i og derefter dit fyld.
  5. Hæld æggestanden over til sidst. 
    Bages ca. 30 minutter til æggestanden har sat sig.

    Quiche lorraine

Ingredienser


1 portion mørdej
200 g bacon i tern
2 løg
100 g revet emmentaler
4 æg
2 dl fløde 8% 
Peber

Steg baconen. Skær løgene i skiver og rist dem sammen med den færdigstegte bacon. Sæt til side.
Tænd ovnen på 180 grader.
Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform. Forbag bunden i 10 minutter.
Pisk æg, fløde og peber sammen til en æggestand.
Tag tærte ud og læg først ost i og derefter dit fyld. Kværn lidt peber hen over fyldet. Hæld æggestanden over til sidst. 
Bages ca. 30 minutter til æggestanden har sat sig.

Svampequiche med pinjekerner

Ingredienser
1 portion mørdej
250 g markchampignon
1 pose pinjekerner
Olie
2 tsk tørret timian
3 æg
1 1/2 dl fløde 8%
Salt 
Peber

Hæld lidt olie på en pande og rist champignonerne ved høj varme, til de tager farve. Krydr med salt og friskkværnet peber.
På en anden pande ristes pinjekernerne.
Pisk æg, fløde, salt, peber og timian sammen til en æggestand.
Tænd ovnen på 180 grader.
Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform. Forbag bunden i 10 minutter.
Tag tærte ud og læg først ost i og derefter dit fyld. Hæld æggestanden over til sidst. 
Bages ca. 30 minutter til æggestanden har sat sig.

Spinatsalat med vinaigre
Ingredienser
1/2 pose spinat
1 dl olivenolie
2 spsk balsamico
Salt 
Peber 
1/2  spsk dijonsennep