Ristaffel med kylling i karry

Ristaffel med kylling i karry

Vi skulle have besøg af gode venner i aften, og menuen stod på ristaffel med kylling i karry. Vi har ofte serveret ristaffel til familiefødselsdage, da det er overskueligt til mange mennesker.
Udover kylling i karry havde jeg lavet æblechutney og mangochutney. Jeg har skrevet tilbehøret ind nederst på siden. Jeg tror, at hver familie har sin version, men her får I vores.

Kylling i karry

 

 

 

 

 

 

 

Kylling i karry
8 pers.

Ingredienser

1600 g kyllingefilet
1 porre
3 fed hvidløg
20 peberkorn
Salt

Karrysovs

Ingredienser
80-100 g smør
4 spsk hvedemel
6 tsk. karry
2 dåser kokosmælk
2 dl mælk
Kyllingesuppe

  1. Kog kyllingefileterne i rigeligt koldt vand tilsat porre i skiver, hvidløg, peberkorn og salt i ca. 30 minutter.
  2. Læg kyllingefileterne til afkøling. Gem kyllingesuppen til karrysaucen.
  3. Smelt smørret i en gryde. Brænd karryen af. 
  4. Tilsæt mel og pisk grundigt, til al melet er optaget i smørret. Det må endelig ikke blive for tørt, for så risikerer du klumper i saucen. 
  5. Hæld mælk i opbagningen og pisk grundigt. Hæld kokosmælk i og pisk det i. Brug kyllingesuppen til saucen har den rette konsistens. 
  6. Smag til med salt, peber og karry.
  7. Smør kyllingen i tern og hæld det i saucen.


Tilbehør

6 hårdkogte æg i tern
6 bananer i skiver
Rosiner
1 pose peanuts
Ristede kokosflager eller almindelig kokos
1/2 ananas i tern
Æblechutney
Mangochutney
Sød chilisauce