Spaghetti med kylling og svampe

Ida i køkkenet (næsten): Spaghetti med kylling og svampe

Det skulle egentlig have været Ida, der var i køkkenet i dag, men hun blev lokket med på restaurant af en veninde, så jeg tog over.
Vi elsker svampe og især kantareller, så når sæsonen bliver skudt i gang, benytter vi enhver chance til at spise dem. Vi har desværre aldrig været så heldige at finde dem selv, men det kan jo være, at det pludselig lykkes.
Her får I opskriften på Idas spaghettiret. Vi har brugt kantareller og portobellosvampe, men alle slags svampe kan bruges.

Spaghetti med kylling og svampe
Spaghetti med kylling og svampe

4 pers.

Ingredienser

450 g kyllingefilet
100 g kantareller
180 g portobellosvampe
2 skalotteløg
3 fed hvidløg
3 tsk tørret timian
Skal af en halv citron
1/2 l madlavningsfløde 18%
Salt 
Friskkværnet peber

Parmesanost

  1. Skær kyllingefileterne op i tern og steg dem på en pande med salt, peber og 2 tsk tørret timian, til de har en fin lysebrun stegeskorpe. 
  2. Tag dem af og læg dem over på en tallerken. 
  3. På den samme pande steges skalotteløgene, til de er klare. Derefter tilsættes først portobellosvampene og derefter  kantarellerne. 
  4. Pres hvidløget ned til svampene sammen med citronskallen. 
  5. Når væsken er stegt fra svampene, hældes kyllingen tilbage på panden. Vend det hele sammen og tilsæt fløden. 
  6. Smag til med salt, peber og den sidste teskefuld tørret timian.
  7. Lad det simre 10-15 minutter.
  8. Vend det hele sammen med spaghettien og server det med lidt parmesanost.