Brød til suppe



 

 

 

 

Brød til suppen

Ingredienser

5 dl koldt vand
30 g gær
15 g salt
2 spsk honning
200 g durummel
350-400 g manitobamel eller alm. hvedemel
Olie

  1. Opløs gær i det kolde vand. 
  2. Tilsæt salt og honning. 
  3. Derefter røres først durummel og derefter hvedemelet i. 
  4. Æltes 8-10 minutter, til dejen er glat.
  5. Dejen hæver til dobbelt størrelse, ca. 1 time. 
  6. Slå dejen ned og form den til et aflangt brød. 
  7. Læg den på bagepapir på bagepladen, skær 3 skrå snit i brødet med en meget skarp kniv, pensl med olie og drys med salt. 
  8. Lad det efterhæve, til ovnen er varmet op til 250 grader.
  9. Sæt en lille bradepande nederst i ovnen og hæld 1 dl koldt vand i, når du sætter brødet ind.
  10. Sæt brødet ind ved 250 grader, sluk ovnen og efter 5 minutter tænder du igen og skruer op til 200 grader.
  11. Bages i ca. 30 minutter.
  12. Køl af på rist.