Brusebadsboller vers. 2

Brusebadsboller vers. 2

_________________________________________________________________

Jeg har bagt brusebadsboller før, og det er virkelig smart, hvis man står søndag morgen og ikke har lyst til tankens bake-off eller bagerens dyre brød.

De kræver ikke meget andet end gær og lidt godt mel, så der er der friskbagt brød på under 1 1/2 time.

Brusebadsboller vers. 2

10-12 stk.

  • 50 g gær
  • 6 dl lunkent vand
  • 15 g salt
  • 1 spsk honning
  • 150 g groft ølandshvedemel
  • 500-600 g hvedemel
  • Vand til pensling
  1. Opløs gæren i det lunkne vand.
  2. Tilsæt salt og honning.
  3. Ælt melet i. Jeg kørte det på røremaskinen i 8-10 minutter.
  4. Form bollerne og læg dem på bageplader.
  5. Skær et kryds i hver bolle.
  6. Lad dem hæve under et viskestykke i 30 minutter.
  7. Tænd ovnen på 250º
  8. Når ovnen er varm, pensles bollerne med koldt vand.
  9. Hæld en kop koldt vand i en lille bradepande i bunden af ovnen.
  10. Sæt pladerne i ovnen.
  11. Sluk ovnen i fem minutter.
  12. Efter fem minutter tændes ovnen igen på 200º
  13. Bag dem i ca. 15 minutter.