De bedste burgerboller

De absolut bedste burgerboller


I dag kommer hele den pukkelryggede til middag. Anne har vundet 4 kg kam med svær, så vi byder på flæskestegssandwich. Agurkesalaten er klar, og burgerbollerne er bagt.
Burgerboller!!! Jeg synes, at jeg har prøvet et hav af opskrifter på burgerboller, men hver gang synes ejg, at jeg ender med en lidt for tung bolle. Jeg søgte rundt og fandt denne opskrift, som jeg nu har prøvet to gange. Begge gange med et godt resultat. De fungerer også fint som morgenboller – også ristede!
Jeg har brugt tørgær, da det er fra en amerikansk hjemmeside, men det fungerer sikkert også fint med frisk gær. En pose tørgær svarer til 50 g gær. Ved frisk gær skal gæren først opløses i vand. Tilsæt derefter smør, æg, sukker og salt. Til sidst røres hvedemel i og så følges opskriften nedenfor.

De absolut bedste burgerboller

Burgerboller
8 store eller 12 små
Ingredienser
2,5 dl lunkent vand
30 g smør
1 æg
60 g sukker
1 1/4 tsk salt
1 pose tørgær – 50 g frisk gær.
500-600 g hvedemel

30 g smør til pensling
Sesamfrø

Alle ingredienserne blandes sammen og æltes enten i hånden eller i røremaskine, til dejen er glat.
Sæt dejen til hævning en times tid, eller til dejen er hævet til dobbelt størrelse.
Efter hævning deles dejen i enten 8 store eller 12 små boller. Tryk dem lidt flade og sæt dem på bagepapir på bagepladen. Lad dem hæve yderligere en time.
Tænd ovnen på 190 grader.
Smelt smøret og pensl bollerne med smør. Drys med sesamfrø.
Sæt bollerne i ovnen i 14-16 minutter, til de lyder hule.