Foccacia vers. 2

Foccacia version 2,0

Jeg har tidligere lagt en opskrift på foccacia op på bloggen. Det er den opskrift, som jeg har bagt efter i årevis. I eftermiddag besluttede jeg mig for alligevel at bage brød til halloweengryderetten. Jeg har for et par dage siden siddet og læst i Jamie Olivers kogebog, og han skrev, at han kun lod foccaciaen hæve en times tid, men bare gav det mere gær. Det prøvede jeg, og resultatet var forrygende. Det har den svampede, luftige konsistens, som foccacia skal have.

 

Foccacia version 2,0

Ingredienser
50 g gær
8 dl vand
15 g salt
2 spsk olie
700-800 g mel – jeg brugte manitobamel og lidt durummel

Gær og vand røres sammen. 

  1. Olie og salt tilsættes. 
  2. Tilsæt så meget mel så dejen ligner en tyk grød.
  3. Hæld dejen op i en smurt bradepande og stil til hævning.
  4. Tænd ovnen på 250 grader.
  5. Tryk huller i dejen og hæld olie, salt og rosmarin over.
  6. Hæld 1 dl koldt vand i en bradepanden i bunden og sæt bradepanden i ovnen. 
  7. Sluk ovnen i 5 minutter og tænd derefter igen på 200 grader. 
  8. Bag i 20-30 minutter til brødet er gyldent og lyder hult.

TIP: Hav lidt mel på fingrene, når du skal lave hullerne i dejen. Det gør det lidt nemmere.