Kastanjebrød

Kastanjebrød

Da jeg var hos Supermarco sidst, havde de sat kastanjemelet ned. Jeg har aldrig prøvet at bage med det før, men tænkte, at det skulle prøves.

Så jeg købte to poser med hjem. I går satte jeg en dej over til kastanjebrød med øl i. Den skal hæve i 24 timer. Der skal hele kogte kastanjer i, og hvis man ikke lige har et ægte kastanjetræ i baghaven, så kan de bla. købes i Menu på glas.
Brødet har en mørk, intens smag. Det smager supergodt til f.eks. ost.

Kastanjebrød

Kastanjebrød med mørk øl

2 stk

Ingredienser
9 dl koldt vand
20 g gær
1 1/2 dl mørk øl
800 g hvedemel 
275 g kastanjemel
30 g salt
200 g hakkede kogte kastanjer.

  1. Gæren opløses i det kolde vand. Derefter tilsættes øl og salt.
  2. Hvedemel og kastanjemel røres i til en meget tyk dej. Dejen røres i omkring 10 minutter.
  3. Til sidst røres de grofthakkede kastanjer i.
  4. Sæt dejen i køleskabet til næste dag.
  5. Vej dejen af i to rugbrødsforme. 
  6. Lad dejene efterhæve 1-2 timer, hvorefter de skal bages i 30-35 minutter ved 200 grader.

IMG_3865.jpg