Koldhævede morgenboller vers. 2

Koldhævede morgenboller vers.2,0 med hjemmelavet gulerodsappelsinmarmelade
Jeg skulle have besøg af sød tidligere kollega i dag og tænkte, at det var nu, at jeg skulle prøve en ny version af mine morgenboller med havregryn, som jeg har bagt i snart 13 år.
Jeg havde stadig noget tilbage af den surdej, som jeg lavede, da jeg skulle lave flutes, og melskuffen bød på hvedemel og durummel, så det gav ligesom sig selv.
Så fik jeg også pludselig en vild trang til appelsinmarmelade, så den satte jeg over i går aftes. Man skal have god til den, da den skal stå og koge ind i mindst 3 timer. Det er dog tiden værd, for den smager simpelthen forrygende.

Morgenboller vers. 2,0

Koldhævede boller vers. 2,0
12-14 stk

Ingredienser
20 g gær
6 dl koldt vand
40-50 g surdej (se under opskrift på flutes på bloggen)
15 g salt
1 tsk sukker
300 g durummel
300 g hvedemel

  1. Opløs gæren i det kolde vand.
  2. Tilsæt salt, sukker og surdej og rør grundigt.
  3. Tilsæt begge typer mel, til dejen er som en tyk havregrød. Skeen skal kunne stå selv.
  4. Lad dejen hæve mindst 6 timer – helst natten over på køl.
  5. Næste morgen: Tænd ovnen på 210 grader
  6. Læg bagepapir på to bageplader.
  7. Sæt bollerne på pladerne med en ske.
  8. Bollerne bages i ca. 20 minutter, til de har fået en fin gylden farve.
Hjemmelavet appelsingulerodsmarmelade
 
Ingredienser
3 økoappelsiner
75-100 g gulerod
1 vanillestang eller 3-4 tsk vanillesukker
250 g sukker
  1. Appelsinskallen rives ned i en gryde.
  2. Appelsinerne skrælles og skæres i små tern.
  3. Guleroden skrælles og skæres også i små tern. Jeg havde noget revet gulerod, som jeg brugte i stedet.
  4. Vend appelsin, gulerod, sukker og vanillesukker ned i gryden til appelsinskallen.
  5. Lad marmeladen stå på laveste varme i ca. 3 timer.
  6. Rør jævnligt. Hvis marmeladen bliver tør, så giv lidt koldt vand.
  7. Hæld marmeladen på et rent, skoldet glas og lad det køle af. Opbevares derefter på køl.