Små ciabatta

Jeg var for et stykke tid siden på ‘Paustian’ i Nordhavn sammen med min svigermor, hvor vi spiste en dejlig frokost. Til frokosten fik vi disse dejlige ciabatta, som kokken så var så sød at give mig opskriften på.

Ligesom ciabattabrød er dejen meget blød, og man skal bruge en dejdeler til at få dejen over på bagepladerne. I denne dej er der ingen fordej, men øl og meget salt, som gør dem virkelig velegnet til mad. Hos Paustian brugte de manitobamel, som er en canadisk meltype fra provinsen Manitoba – sjovt nok! Den er ekstra glutenrig. Har man ikke lige manitobamel i køkkenskabet, så kan italiensk hvedemel tipo 00 eller almindelig hvedemel også bruges.

Små ciabatta

Små ciabatta

20-25 stk.

Ingredienser

  • 30 g sukker
  • 30 g salt
  • 1 øl
  • 7 dl koldt vand
  • 1 pakke gær
  • 1200-1400 g mel
  1. Bland sukker, salt, øl, koldt vand og gær i en stor skål.
  2. Tilsæt mel til dejen minder om en tyk sovs.
  3. Lad dejen hæve i et par timer.
  4. Tænd ovnen på 270 grader.
  5. Hæld dejen ud på et melstrøet bord.
  6. Skær dejen over i mindre stykker med dejdeleren og sæt dem på pladerne.
  7. Bages først i 8 minutter ved 270 grader. Derefter skrues ovnen ned til 160 grader, og brødene bages yderligere 6 minutter.