Snoet formbrød

Så er River Cottage på spil igen. Jeg så lige et kort indslag fra River Cottage fra DR forleden, hvor de introducerede deres basisbrød. Det er såmænd lige ud af landevejen, men det, der var sjovt, var, at han snoede brødet og lagde det i en brødform. Jeg er meget optaget af forme for øjeblikket, for det giver en anderledes bagning og krumme, når man bager i form. Og da jeg så til i dag skulle bage brød til bogstavelig talt hele den pukkelryggede familie, fik jeg lyst til at prøve metoden af. Resultatet kan du se her.

Snoet formbrød

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 6 dl varmt vand
  • 20 g salt
  • 2 spsk olie
  • 1 kg hvedemel
  1. Opløs gær i vand.
  2. Tilsæt salt og olie
  3. Tilsæt hvedemelet og ælt det grundigt ved enten at trække dejen, så glutenfibrene bliver frigivet eller på røremaskine, til dejen ’slasker’ mod kanten.
  4. Dejen hæver til dobbelt størrelse, ca. 1 1/2 time.
  5. Ælt dejen igennem og form til en lang pølse.
  6. Tag fat i begge ender af dejen og sno hver sin vej.
  7. Beklæd en rugbrødsform med bagepapir og læg den snoede dej ned i.
  8. Lad dejen efterhæve, mens ovnen varmes op til 250º.
  9. Sæt brødet ind, sluk ovnen og efter fem minutter tænder du ovnen igen på  200º
  10. Lad brødet bage i 40-45 minutter. Tjek evt. med stegetermometer. Kernetemperaturen skal være omkring 100º.