Æbleflæsk

Æbleflæsk af æbler fra svigermor

Så har familien fået efterårsferie. Vi ville egentlig have været på Arken for at se Martin Bigum, men de havde lukket. I stedet gik turen til Dragør, hvor vi spiste en dejlig frokost på Café Espersen.
Vi havde derfor ikke brug for en stor middag, så jeg lavede i stedet æbleflæsk med rugbrød til. Så er vi også ved at være gennem den første pose æbler fra svigermor.
Vi fik en brown ale og et glas æblesnaps med egetræsstykker i til.

Æbleflæsk 

Æbleflæsk

 Ingredienser
550 g stegeflæsk
3 æbler
2 løg
Smør til stegning
2 1/2 spsk brun farin
2 tsk æblecidereddike
Salt 
Peber

  1. Stegeflæsket bankes fladt og saltes på begge sider. 
  2. Steges sprødt og lægges til side.
  3. Hæld lidt af stegefedtet, så der er en passende mængde tilbage til at stege æbler og løg.
  4. Løgene skæres i tynde skiver, og æblerne skæres i tynde både. Steg først løgene i 2-3 minutter og tilsæt derefter æblerne.
  5. Når det hele er mørt, tilsættes salt, peber, brun farin og æblecidereddike. Lad det hele simre 5-10 minutter og anret derefter æble-løgblandingen over stegeflæsket.
  6. Server med et godt rugbrød og en snaps.