Andepostej

Min mor fylder 70 år på torsdag, og det skulle fejres. 25 kvinder blev inviteret til frokost i går, og det gik ikke stille af.

Min mor ville gerne servere pølse-ostebord, så det kastede vi os ud i. Vi fik købt alverdens lækre italienske og danske spegepølser og mange lækre oste. Derudover bagte jeg to postejer og lavede en masse forskelligt tilbehør.

I dag får I opskriften på andepostejen. Den skal mindst laves et døgn inden servering, og det er jo herligt, for så er det er jo gjort. Den smagte skønt og var en god afveksling på pølse-ostebordet. Jeg lægger hele buffeten op i morgen til inspiration.

Andepostej

 

Andepostej

15-20 skiver

Ingredienser

2 stk.andebryst på 300 g

300 g kyllingelever

1/2 dl portvin

250 g hakket svinekød

2 tykke skiver franskbrød

1 dl fløde

1 tsk herbes de provence

1 æg

Salt

Friskkværnet peber

  1. Læg kyllingeleveren i en skål med portvinen.
  2. Lad det trække en halv times tid.
  3. Skær skindet af andebrysterne og gem det til senere.
  4. Læg franskbrødsskiverne i fløden i en halv times tid.
  5. Skær andebrysterne op i store tern.
  6. Bland andekødet, svinekødet og kyllingeleveren i en foodprocessor og rør, til det er en jævn masse.
  7. TIlsæt det sidste portvin fra leveren,
  8. Tænd ovnen på 190.
  9. Rør æg, franskbrød, herbes de provence, salt og peber i.
  10. Læg det ene andeskind i bunden af en tolitersform.
  11. Hæld farsen ovenpå og glat den ud.
  12. Læg det andet andeskind oven på farsen.
  13. Sæt den ind i ovnen med folie over i en halv time.
  14. Tag folien af og lad den bage yderligere i 40 minutter.
  15. Lad den stå og køle af i formen.
  16. Serveres med cornichoncer og syltede løg.

    Andepostej