Landpostej

 

LandpostejPåskefrokosterne nærmer sig, og her får I et forslag til en lækker landpostej til buffeten. Jeg har tidligere postet en opskrift på andepostej, som også er superlækker. Denne gang er hovedingrediensen svinekød. Fordelen ved postejer er, at de helst skal laves dagen før.

Et andet godt forslag til påskefrokosten er bornholmske saltstegte sild med bløde løg og rødbeder. Opskriften findes under charcuteri. Den smager supergodt sammen med syltede løg. Opskriften ligger under tilbehør

Landpostej

Ingredienser

  • 12 enebær
  • 2 mellemstørrelse løg
  • 1 kg hakket svinekød 8-10%
  • 300 g kyllingelever
  • 1/2 dl cognac
  • 1 spsk hakket frisk salvie og rosmarin
  • 1/2 tsk stødt allehånde
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 2 æg
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 200 g bacon i skiver
  1. Tænd ovnen på 180º
  2. Knus enebærrene og skær løgene i kvarte. Kør alle ingredienser undtagen bacon i en foodprocessor, til farsen er helt ensartet.
  3. Find en form, som kan rumme 2 l frem og beklæd bunden med bacon.
  4. Hæld farsen i og glat den ud.
  5. Beklæd toppen af postejen med resten af baconen.
  6. Sæt postejen i en bradepande med vand. Vandet skal nå 1/3 op på formen.
  7. Bag postejen i en times tid. Hvis du bruger stegetermometer, skal den være på omkring 80º, når den er færdig.
  8. Så skal postejen i pres. Sæt en form ovenpå med 3-4 dåser i. Lad den stå i pres i en times tid.
  9. Tag postejen ud af formen og sæt den på køl.
  10. Server med rugbrød og syltede løg.