Saltstegte sild

Saltstegte sild med bløde løg, rødbeder og sennep

I dag skulle jeg til julefrokost med mine gamle vejlederkolleger. Vi bestiller altid smørrebrød, men starter gerne med en hjemmegjort sild. I år skulle jeg lave saltstegte sild. Det er en herlig frokostret og lidt nemmere end stegte sild. Om ikke andet så slipper man for den liflige eddikeduft!
Der skal laves rigelig med bløde løg, senneppen skal være mellemstærk og til sidst en god rødbede.
I mange opskrifter skal man bruge saltsild, men det kræver en fiskemand, som har dem på lager. Jeg foretrækker at salte sildene selv.
Saltstegte sild
 
Saltstegte sild med bløde løg, rødbeder og sennep
4 pers.
 
Ingredienser
4 sildefileter – friske eller frosne
Groft salt
Rugmel
Peber
Smør
4 løg
Olie
  1. Læg sildefileterne i et fad og hæld salt over.
  2. Lad sildefileterne salte i tre timer.
  3. Skær løgene i tynde skiver og steg dem, til de er blanke.
  4. Hæld lidt vand og sukker på løgene og lad dem stege helt bløde.
  5. Efter tre timer skylles sildefileterne fri for salt.
  6. Hæld rugmelet op i en skål og krydr med friskkværnet peber.
  7. Vend sildefileterne i rugmelet og steg dem i smør i 3 min. på hver side.
  8. Server sildene med de bløde løg, rødbeder og sennep.