Bålpandekager med æblesmør

Bålpandekager med æblesmør

Efterår er bålvejr. Vi har et bålfad ude i haven, og vi elsker at lave bålmad. Vi havde en herlig dag på vores marked i lørdags, http://lyngbytorvemarked.dk, og efter det trængte vi til lidt forkælelse. Peter tændte for bålet, Ida lavede pandekagedej, og æblesmørret stod klar i køleskabet. Herligt projekt!

Æblesmør er en rigtig god løsning, hvis man har æbler, som begynder at se lidt kedelige ud. Det kan bruges til dessert, ovenpå græsk yoghurt eller som tilbehør til aftensmaden.

_____________________________________________

Pandekager

ca. 12 stk.

  • 225 g mel
  • 75 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 4 1/2 dl mælk
  • 3/4 dl øl
  • 3 æg
  1. Bland mel, sukker og salt i en skål.
  2. Rør mælk og øl grundigt i.
  3. Pisk æggene i.
  4. Steg pandekagerne i rigeligt smør.

Æblesmør

  • 2 kg æbler
  • 2 dl koldt vand
  • 2 dl æbleeddike
  • 4 spsk sukker
  • 1 vanillestagn.
  1. Æblerne skæres i grove stykker med skræl og kernehus og lægges i en gryde.
  2. Vand og æbleeddike tilsætter.
  3. Æblerne koges møre i omkring en time.
  4. Massen pureres gennem en sigte og hældes tilbage i gryden.
  5. Tilsæt vanillekorn og vanillestang.
  6. Koges til en meget tyk grød – ca. 2 timer.
  7. Fjern vanillestangen.
  8. Smag evt. til med lidt ekstra sukker.