Citronfromage

Citronfromage har altid været min yndlingsdessert. Det er dog ofte en dessert, der deler vandene, for enten elsker man det eller hader det. Min familie er ikke supervild med citronfromage, men de lever med det.

Denne opskrift bliver også postet, da Kisser og Ole i Munkebo har et citrontræ, som leverer rigtig mange citroner, og de efterlyste opskrifter. De har allerede lavet citronkagen, så der måtte ny inspiration til. Den får I så her.

Citronfromage med letpisket flødeskum på toppen

Citronfromage

6 pers.

Ingredienser

  • 6 blade husblas
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 125 g sukker
  • Skal af 2 citroner
  • Saft af 2 citroner
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 2 dl piskefløde til pynt
  1. Læg husblassen i rigeligt koldt vand. Læg hvert blad enkeltvis i vandet. Lad det stå i mindst 10 minutter.
  2. Pisk æggeblommer og sukker til en  lys og luftig æggesnaps.
  3. Tilsæt citronskal og citronsaft i æggesnapsen.
  4. Sæt en gryde over med vand i bunden.
  5. Vrid husblassen for vand og læg den ned i en lille skål. Sæt den over vandbadet.
  6. Når husblassen er smeltet, hældes den under piskning ned i æggesnapsen.
  7. Pisk æggehviderne stive.
  8. Vend æggesnapsen og æggehviderne forsigtigt.
  9. Pisk fløden til skum.
  10. Vend det hele sammen og sæt citronfromagen til afkøling i mindst 3 timer.
  11. Lige inden servering piskes det sidste flødeskum til pynt.

TIP! Hvis du er nervøs for, at husblassen trevler, kan du si æggesnapsen, inden du blander den med æggehviderne.