Idas vanilleis

Kage med ribs og hvid chokolade, Idas vanilleis og råsyltede ribs

Vi skulle have gæster i onsdags, og Ida fandt en opskrift, som man kan lave uden at eje en ismaskine eller skulle ud i fryseren hver tyvende minut for at røre rundt i ismassen. Der er ikke engang æg ud, så man slipper for mange bekymringer.

Resultatet var en meget lækker, blød vanilleis, som vi nemt kunne scoope til de finest iskugler som tilbehør til kagen med ribs og hvid chokolade. Til isen serverede vi råsyltede hvide og røde ribs. Se mere på de to links i teksten.

Vanilleis

6 pers.

  • 2 dåser kondenseret mælk
  • 2 vanillestænger
  • 8 dl piskefløde
  • 2 1/2 dl sødmælk
  1. Bland alle ingredienserne sammen og pisk, til det har konsistens som en letpisket flødeskum.
  2. Hæld isblandingen op i en form og sæt den i fryseren mindst 6 timer før servering.
  3. Tag isen ud 10-15 minutter før servering.